filteri close
Objavljeno: 20.11.2020. Image source: Unsplash/SJ Objio
300x600

Više od 6.000 zaraženih, 30 preminulih, u Beogradu najgore

Prema najnovijim informacijama, u Srbiji je u poslednja 24 časa registrovano još 6.254 zaraženih, a nažalost preminulo je još  30 osoba.

Na respiratorima se trenutno nalazi 192 pacijenata.

Ministar zdravlja Zlatibor lončar rekao je da je na sednici Kriznog štaba izvršen presek stanja epidemije i utvrđen predlog novih mera.

On nije mogao da ih saopšti, jer čeka "da ih lekari iz Kriznog štaba stave na papir" i da se konsultuju sa pravnicima, da bi se videlo da li su mere u skladu sa zakonom.

"Činjenica je da su ovi brojevi koje danas imamo, posledica nepoštovanja mera. Koje god mere da donesete treba od sedam do deset dana da bi se video rezultat", kazao je Lončar.

On je rekao da policijski čas nije "čarobno rešenje" i naglasio da je neophodno da građani shvate da je potrebno njegovo uvođenje, ako pre toga ne shvate da je potreban prekid kontakata.

Naveo je da su kapaciteti u beogradskim bolnicama potpuno iskorišćeni, a da su u kovid sistem uvedena dva odeljenja u Kliničkom centru Srbije.

"Nalazimo se u fazi da je virus ušao u porodicu, i to je veći rizik od onoga koji smo imali u prethodnom periodu. I ovo može da se spreči samo prekidom kontakata. Ne postoji drugi način", rekao je on.