filteri close
Objavljeno: 06.04.2023. Image source: Foto: Pixabay/Peggy_Marco
300x600

Stara narodna poslovica kaže ’’Daleko od očiju, daleko od srca’’, međutim seksolozi se ne slažu sa tom konstatacijom, već smatraju da daljina i razdvojenost pozitivno utiču na kvalitet seksa.

Istraživanje koje je sprovedeno, a u kome je učestvovalo 150 parova, je ukazalo na to da parovi koji ne provode svaku noć zajedno imaju uzbudljiviji seksualni život. Statistika ovog istraživanja kaže da če 67% parova provesti uzbudljivu noć pre nego što jedan od partnera ode na posao, ali i jednu kad se on vrati. Sa druge strane 8 od 10 radnika smatra da stres koji je izazvan poslom i udaljenosti iz kuće biva otklonjen  kada imaju seksualan odnos nakon što se vrate kući. Svaki četvrti ispitanik priznaje da ima više energije i da je više raspoložen za seks sa partnerom nakon što su noć pre toga spavali sami u krevetu.

Rezultati ovog istog istraživanja kažu da parovi koji mesečno nisu zajedno makar dva dana, imaju seks 110 puta u toku jedne godine, za razliku od onih koji su razdvojeni manje od 12 puta tokom godine – koji imaju čak dvostruko manje puta seks i to u proseku 56 puta godišnje. 


Studija tvrdi da su žene nakon oralnog seksa srećnije i zdravije