filteri close
Objavljeno: 27.07.2020. Image source: jc_cards/Pixabay
300x600

U poslednja 24 sata u Srbiji su obrađeni rezultati testova 9.560 testiranih osoba

Od 9.560 testiranih, kod 411 osoba registrovano je prisustvo koronavirusa.

Hospitalizovana je 4.571 osoba.

Na respiratorima se trenutno nalazi 171 pacijent.

U poslednja 24 sata od posledica infekcije koronavirusom preminulo je još devet osoba (tri osobe ženskog pola i šest osoba muškog pola).

Prosečna starost pacijenata preminulih u poslednja 24 sata je 67,6 godina, za osobe ženskog pola, i 68,6 godina, za osobe muškog pola.

Prema rečima dr Darije Kisić Tepavčević, parametri pokazuju da smo u prelomnom trenutku. 

Kako je izjavila, očekuje se da krivulja počne da opada, ali upravo sada treba da smognemo snage i da se i dalje, više nego ikada, pridržavamo svih preventivnih mera.

Posebno je istakla da je na područiju Niša u poslednja 24 sata od testiranih 117 osoba, samo jedna osoba bila pozitivna.

Korona može da ostavi ožiljke na plućima i kada je klinička slika blaža

U odnosu na prošlu nedelju broj pregleda i prijema u kovid bolnice je smanjen, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je dodao da sada raste broj kontrolnih pregleda. 

I dalje je primetan priliv pacijenata koji imaju jako teške kliničke slike, uključujući one koji su mlađeg uzrasnog doba, rečeno je nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica.

U toku jučerašnjeg dana u Infektivnoj klinici u Beogradu obavljeno je 167 prvih pregleda, izjavio je direktor te zdravstvene ustanove Goran Stevanović, koji je dodao da je to za 30 odsto manje nego u vreme najintenzivnijeg porasta obolelih, ali da predstavlja i dalje značajan broj za Beograd.

Stevanović je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica i ministrom zdravlja, naveo i da je 60 pacijenata zahtevalo hospitalizaciju što, precizirao je, takođe znači nešto malo manji procenat, odnosno spušteno je ispod jedne trećine.

U Vojvodini nema naglog, rapidnog porasta novoobolelih, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, dodajući da se taj broj konstantno održava poslednjih pet dana.

Velika zabluda oko poznatog simptoma korone, ali to je DOBRA VEST!

Situacija u svetu lošija iz dana u dan.

Broj zaraženih na globalnom nivou premašio je 16,4 miliona.

Od koronavirusa oporavilo se više od 10 miliona ljudi, dok je broj smrtnih ishoda premašio 652.800.

Najviše obolelih je u Južnoj i Severnoj Americi, preko 8,3 miliona.

U jugoistočnoj Aziji registrovano je 1,73 miliona zaraženih i skoro 40.000 smrtnih slučajeva.

Broj zaraženih u Evropi premašio je 3,2 miliona, a preminulo je preko 210.000 ljudi.

Izvor: RTS, Medik