filteri close
Objavljeno: 10.05.2023. Image source: Foto:Pexels
300x600

Jelo sa mesom za celu porodicu.

Sastojci:

– 1/2 kg junećih kocki za gulaš

– 1 glavica crnig luka

– 2-3 čena belog luka

– 2 šargarepe

– 2-3 veća krompira

– 100 ml crvenog vina

– 1/2 l mesnog temeljca( može i mesna kocka za supu)

– 1/2 l vode

– 2 kašike brašna

– 1 kašika koncentrata paradajza

– 1 lovorov list

– 3 kašike ulja

– so, biber

– svež peršun

Priprema:

U velikoj posudu zagrejte ulje, pa popržite kockice junetine koje ste prethodno posolili i pobiberili. Dinstajte dok kocke ne dobiju lepu tamnosmeđu boju sa svih strana. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta. Izvadite meso iz lonca, a na preostaloj masnoći prodinstajte crni i beli luk naseckan na sitne komade. Sipajte i vino, pa kuvajte sve zajedno oko pet minuta. U lonac dodajte brašno, dobro ga promešajte i zalijte mesnim temeljcem i vodom. Vratite meso u lonac, dodajte koncentrat paradajza i lovorov list. Kada se nivo tečnost smanji, smanjite temperaturu i pustite da se sve zajedno kuva oko sat vremena. Po isteku tog vremena dodajte krompir isečen na jednake delove, kao i šargarepu. Promešajte sve zajedno i kuvajte još 45 minuta na umerenoj temperaturi, odnosno sve dok se povrće ne skuva do kraja, a meso omekša. Na kraju kuvanja, po potrebi dodatno začinite. Poslužite posuto svežim peršunom uz hleb ili testeninu, po želji.