filteri close
Objavljeno: 17.12.2023. Image source: Foto: Pixabay/takedahrs
300x600

Poreklo ove poslastice je palestinsko. Kod nas je došao posredstvom turske kuhinje.

Potrebno je:

 500 g mekog brašna
 250 g oštrog brašna
 3 jajeta
 300 g mlevenih oraha ili badema
 500 g šećera
 150 g maslaca
 1 limun
 1 štapić vanile
 So

Priprema:
Brašno pomešajte sa žumancima i malo soli. Umesite testo i, kada se malo
odmori, razvucite tanke kore. Prosušene kore savijte i isecite na tanke rezance.
Kratko ih obarite u posoljenoj vodi. Obareni kadaif raširite po pamučnom
stoljnjaku da se ocedi. Od oraha, malo šećera i polovine maslaca napravite nadev
za kadaif. U podmašćenu tepsiju slažite red kadaifa, red nadeva, i tako dok ne
utrošite materijal. Završite kadaifom i premažite ga maslacem. Stavite da se peče,a za to vreme napravite šerbet, ni redak ni gust, zalijte pečeni kadaif i vratite urernu da se zapeče. Služite ga sutradan.

Kokos kolač koji ćete napraviti za 5 minuta