Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Kadaif-fenomenalna orijentalna poslastica
Poreklo ove poslastice je palestinsko. Kod nas je došao posredstvom turske kuhinje.
Potrebno je:
500 g mekog brašna
250 g oštrog brašna
3 jajeta
300 g mlevenih oraha ili badema
500 g šećera
150 g maslaca
1 limun
1 štapić vanile
So
Priprema:
Brašno pomešajte sa žumancima i malo soli. Umesite testo i, kada se malo
odmori, razvucite tanke kore. Prosušene kore savijte i isecite na tanke rezance.
Kratko ih obarite u posoljenoj vodi. Obareni kadaif raširite po pamučnom
stoljnjaku da se ocedi. Od oraha, malo šećera i polovine maslaca napravite nadev
za kadaif. U podmašćenu tepsiju slažite red kadaifa, red nadeva, i tako dok ne
utrošite materijal. Završite kadaifom i premažite ga maslacem. Stavite da se peče,a za to vreme napravite šerbet, ni redak ni gust, zalijte pečeni kadaif i vratite urernu da se zapeče. Služite ga sutradan.