filteri close
Objavljeno: 02.09.2023. Image source: Foto: Pixabay/artursfoto
300x600

Opšte je poznato da se krupne životne promene kod žena najbolje manifestuju kroz promenu frizure, odnosno boju kose.

Nažalost, nova boja kose, takođe, može biti i pogrešna. Nije ni čudo da mnoge žene ostaju verne celog života samo jednoj boji, jer se ne usuđuju da nešto promene.

Koliko god da ste skloni čestim eksperimentisanjem, morate voditi računa i o kvalitetu farbe, ali i pripaziti da prečestim farbanjem ne uništite kosu.
Što se tiče samog farbanja, saveti frizera su da je uvek bolje farbati kosu koja nije sasvim čista, jer prirodna ulja koja kosa i koža glave luče štite vlasi od oštećenja.

 (Uz to, ovo je još jedan razlog zašto je farbanje u kućnoj radinosti odlično – niko ne voli da ide u salon prljave i masne kose).

Farbe za kosu bez amonijaka su odličan izbor za osobe koje imaju osetljivo teme, ili određene alergije, kao i za sve koji žele postojanu i sjajnu boju sa što manje oštećenja vlasi (iako boje bez amonijaka slabije prekrivaju sede).

Kada je u pitanju odabira boje, ukoliko na farbi piše „pepeljasto“, ta nijansa je dobra za one dame koje ne žele metalni odsjaj na kosi, odnosno one koje imaju crveno/žućkast pigment koji je neophodno neutralisati. Farba sa opisom „zlatno“ odlična je za sede koje biste da sakrijete.
Ako na farbi piše „ljubičasto“, znajte da u sebi ima i purpurnih tonova, dok „neutralno“ obično znači da joj je baza plava.
Broj na farbi govori kakva će vam boja na glavi biti. Pri dnu skale su najtamnije nijanse, pa je tako broj jedan crna, dok ka vrhu one postaju sve svetlije, pa je poslednji broj 12 platinastoplava.

Zašto nam opada kosa? Ovo su najčešći razlozi, koji mogu biti fizički, ali i mentalni