filteri close
Objavljeno: 19.11.2023. Image source: Pexels

Ne može se uvek reći kakva je ko osoba dok ne prođe neko vreme

Dr Sohom Das, londonski psihijatar i kreator YouTube kanala "A Psych for Sore Minds" nedavno je objavio video koji je privukao pažnju mnogih.

U tom videu, dr Das direktno se obraća svojoj publici:

"Često se pitamo kako prepoznati osobu sa lošim namerama, posebno psihopatu. Nažalost, to nije lako. Psihopate su majstori u prilagođavanju i često se predstavljaju šarmantno i privlačno, baš kao ljudi sa dobrim namerama."

Ovaj lekar objašnjava da se pravi karakter psihopate može otkriti tek nakon nekog vremena.

"U početku, možda nećete ni primetiti. Ali, vremenom ćete uvideti da su manipulativni. Oni se ne druže s vama jer im se dopadate, već jer žele nešto od vas."

Zanimljivo je kako dr Das navodi primer:

"Psihopata će vas očarati svojom pričom o teškom detinjstvu ili nekim lažnim herojstvima, samo da bi vas pridobio na svoju stranu." On dalje objašnjava kako se ovakvi odnosi obično završavaju: "Te veze su prolazne. Psihopate koriste ljude dok im više ne trebaju, a zatim ih napuste."

Jasno je da dr Das kroz svoj video želi da osvesti ljude o opasnostima koje nosi ignorisanje takvih signala. Njegova poruka je jasna:

"Budite oprezni. Ako primetite da neko konstantno traži usluge, a nikada ne pruža ništa zauzvrat, to bi mogao biti znak upozorenja."

Ovaj video nije samo edukativan, već je i poziv na oprez u međuljudskim odnosima, posebno u današnjem brzom i često površnom društvenom okruženju.