filteri close
Objavljeno: 14.03.2020. Image source: coyot/Pixabay
300x600

Do 8 časova jutros u Srbiji je ukupno registrovana 41 osoba zaražena virusom korona, saopštava Ministarstvo zdravlja.

Do 8 časova 14. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je  ukupno 256 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

41 osoba bila je pozitivna na COVID-19.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine, sinoć je za RTV izjavila da je jedan pacijent koji je imao korona virus otpušten na kućno lečenje, pošto su poslednji testovi pokazali da je negativan na virus korona, prenosi RTS.

Vlada Srbije donela je brojne mere kako bi se suočila sa ovim globalnim problemom.

Srbija protiv korone – presek dana

Između ostalog, zabranjena su javna okupljanja u zatvorenom prostoru sa više od 100 ljudi, određene su nove mere opreza za ponašanje u javnom prevozu, zabranjen je ulazak u zemlju stranim državljanima iz žarišta koronavirusa, ali i iz Rumunije.

Podsećamo, u slučaju da sumnjate da imate simptome virusa korona, nemojte ići u domove zdravlja, nego pozovite jedan od telefona, otvorenih upravo u ove svrhe.

Nabavka medicinskog materijala i lekova radi se redovno i nestašica neće biti, poručuju nadležni.

Proizvodnja maski i druge zaštitne opreme se povećava i u ovom trenutku se proizvodi 60.000 maski dnevno, rekla je za RTS direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić. 

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković apelovao je da se svi prdržavaju instrukcija koje daje struka, prenosi Blic

On je naglasio da ljudi koji imaju lakše tegobe i bilo kakav vid lakšeg respiratornog oboljenja, ostanu kod kuće i ne šire infekciju.

Izvor: RTS, Blic