filteri close
Objavljeno: 13.08.2021. Image source: Foto: Pixabay/Panerai
300x600

Svi vole italijansku kuhinju, pogotovo lazanje. I skoro svi misle da ih je teško napraviti kod kuće, a nije tako! Evo recepta koji će vas razuveriti.

Sastojci:

800 g tikvica 

250 g kora za lazanje

300 g mladog sira

200 ml pavlake za kuvanje

2 praziluka

40 g pekorina

30 g indijskog oraha

malo muškatnog oraščića

so

Priprema:

  • U tiganj sipajte 3 kašike ulja pa dodajte sitno iseckan praziluk. Pržite 5 minuta na tihoj vatri pa dodajte tikvice koje ste prethodno iseckali na kockice.
  • Nalijte 1 dl vode, posolite i kuvajte uz mešanje još 5 minuta.
  • U drugoj posudi pomešajte sir, pavlaku, pekorino i so, i dobro umutite. Dodajte iseckan indijski orah i malo muškatnog oraščića pa promešajte da se sve lepo sjedini.
  • Posudu za pečenje namažite uljem. Pokrijte dno posude jednim redom kora za lazanje, preko kore sipajte deo fila od sira pa pospite preko sira jednim delom povrća. 
  • Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.
  • Ugrejte rernu na 200 C pa lazanju pecite oko 20 minuta.

Tikvice - idealne za letnju čorbu