filteri close
Objavljeno: 18.06.2024. Image source: Pexels
300x600

Kako izbjeći masni sjaj, razmazanu šminku i neprijatan osećaj na licu?

Vrućine su idealne za opuštanje na plaži ili uživanje u dugim letnjim večerima, ali kada je u pitanju šminka, visoke temperature mogu predstavljati pravi izazov. Znojenje, vlaga i visoka temperatura mogu uticati na to da šminka ne traje dugo, razmazuje se i stvara osećaj težine na koži.

Da biste izbegli ove neprijatnosti i zadržali svežinu tokom celog dana, važno je znati koje proizvode treba izbegavati tokom letnjih dana. Pravilna nega i izbor odgovarajućih proizvoda pomoći će vam da održite zdravu i blistavu kožu bez obzira na vremenske uslove.

Da biste izgledali sveže i zadržali zdravu kožu, važno je znati koje proizvode treba izbegavati kada su napolju visoke temperature.

Kako prepoznati da je šminki istekao rok trajanja?

1. Teški tečni puderi

Teški tečni puderi mogu zapušiti pore i izazvati dodatno znojenje. Umesto toga, odlučite se za lagane BB ili CC kreme koje pružaju hidrataciju i ujednačen ten bez osećaja težine na licu.

2. Masne kreme za lice

Masne kreme za lice mogu izazvati dodatno lučenje sebuma, što dovodi do masnog sjaja i osećaja težine na koži. Bolji izbor su lagane hidratantne kreme ili gelovi koji se brzo upijaju i pružaju mat završnicu.

3. Teške i kremaste senke za oči

Teške senke za oči mogu se lako razmazati i skupljati u naborima kapaka tokom vrućih dana. Umesto njih, koristite pudere ili senke u prahu koji su dugotrajniji i manje skloni razmazivanju.

4. Teški ruževi

Teški, kremasti ruževi mogu se topiti na visokim temperaturama i ostavljati tragove. Tokom leta, bolja opcija su lagani mat ruževi ili tonirani balzami za usne koji pružaju boju i hidrataciju bez osećaja težine.

5. Vodootporna maskara

Iako se čini kao logičan izbor za vrele dane, vodootporna maskara može isušiti trepavice i biti teška za uklanjanje. Bolje je koristiti dugotrajnu maskaru koja nije vodootporna, ali pruža dobar volumen i definiciju.

6. Teški korektori

Teški korektori mogu istaknuti fine linije tokom vrućina. Izaberite lagane korektore sa hidratantnim sastojcima koji će prekriti nesavršenosti bez stvaranja osećaja težine.

7. Sjajevi za usne

Sjajevi za usne mogu se razliti i stvoriti lepljiv osećaj kada je napolju vruće. Mat ruževi ili tonirani balzami su bolja opcija jer su postojaniji i prijatniji za nošenje.

8. Puderi za matiranje

Puderi za matiranje mogu učiniti kožu previše suvom i izazvati dodatno lučenje sebuma. Bolje je koristiti lagane matirajuće papiriće koji će ukloniti višak ulja bez preteranog isušivanja kože.

Kako bi trebalo da se šminkate kada vam koža potamni?

Letnje vrućine zahtevaju prilagođavanje rutine šminkanja kako bi se izbegli problemi sa kožom i postigao svež izgled. Izbegavanjem teških proizvoda i izborom laganih, hidratantnih formula, vaša koža će biti zdrava i lepo izgledati čak i na najvišim temperaturama. Uživajte u letu sa sjajnom i osveženom šminkom!