filteri close
Objavljeno: 30.09.2019.
300x600

Medik.rs je internet portal pokrenut sa ciljem da se posetiocima i čitaocima omogući da na jednom mestu saznaju što više relevantnih informacija i dođu do sadržaja vezanih za pitanja zdravlja i zdravih načina života.


Naša ambicija nije, i to želimo snažno da naglasimo, da budemo „internet doktori“, niti da čitaocima uspostavljamo dijagnoze, propisujemo lečenja i tretmane ili na bilo koji drugi način zamenjujemo ono što može i treba da radi samo ozbiljna i organizovana medicina, odnosno sertfikovani lekari i drugi kompetentni stručnjaci iz čitavog niza nauka, veština i oblasti povezanih sa pitanjima zdravlja i zdravstvene zaštite, brige i nege.

Snažno podržavajući isključivo naučni i zvanično provereni pristup vrlo važnim, za sve ljude vitalnim pitanjima, medicine i zdravlja, upravo želimo da promovišemo princip koji uvek podrazumeva krucijalni savet – za sva pitanja koja se tiču vašeg konkretnog zdravstvenog stanja, tegobe ili bilo koje slične okolnosti uvek se konsultujte sa svojim lekarom i ne preduzimajte apsolutno ništa što on ili ona nisu propisali, odobrili ili preporučili.

Medik.rs sadrži generalne sekcije Zdravlje od A do Š, Lekovi i suplementi, Živi zdravoVesti.

Sekcija Zdravlje od A do Š sadrži relevantnu, sveobuhvatnu i aktuelnu listu opisa bolesti, sistematizovanih  po sistemima organa i pojedinačno izdvojene bolesti po abecednom redu, objašnjene kroz opis pojedinačne bolesti, najčešće simptome koji prate bolest, tretmane i lečenje i prevenciju (ako postoji za datu bolest). Sveobuhvatnu listu bolesti pogledajte OVDE.

Sekcija Lekovi i suplementi sadrži lekove, kategorisane u grupe i podgrupe, po sistemima organa i njihova generička imena. Za svako generičko ime leka vezano je više fabričkih lekova, najčešćih u upotrebi kod nas, a koji se nalaze u Nacionalnom registru lekova. Sva uputstva za upotrebu preuzeta su iz baze i sajta Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije. Spisak vih lekova pronađite OVDE.

Deo Živi zdravo sadrži tekstove informativnog karaktera o zdravom životu, životnim navikama, kao i najnovije trendove u svetu medicine i lečenja.

„Proveri simptome“ je odeljak sajta gde možete da unesete broj godina i pol, simptome koje imate, istorijat ranijih bolesti, lekove koje pijete (ako ih ima), a sistem će prikazati koje su moguće bolesti sa tim zadatim parametrima, u onoj meri u kojoj je to moguće. Proverite svoje simptome OVDE

Podsećamo još jednom da je portal Medik.rs informativnog karaktera, da ne zamenjuje stručnu i jedinu relevantnu medicinsku procenu u svakom konkretnom slučaju i da ove opcije ne uzimati kao „dijagnozu“ na bilo koji način. Za svako dijagnosticiranje ili sličan postupak se obratite vašem lekaru.

Medik.rs