filteri close
Objavljeno: 02.04.2020. Image source: Pixabay/Ron Porter
300x600

Policijski čas se PRODUŽAVA, ali ima i dobrih vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da Srbiji sledi "najteži udar" korona virusa, a vlada je tim povodom donela nove mere. 

Od subote u 13 časova do ponedeljka u 5 biće uvedena potpuna zabrana kretanja, s tim da će vlasnici kućnih ljubimaca moći da ih prošetaju u periodu od 23 do 1 sat posle ponoći.  

"Vikendi su nam pravili najveće probleme, ovako ostavljamo vreme ljudima da kupe sve što im je potrebno za vikend, a onda da ostanu u kućama. Ovo ne važi za penzionere, koji mogu u nedelju rano ujutru da idu u prodavnicu", rekao je Vučić.

Srbija protiv korone - poslednji presek

Da bi sprečili zloupotrebu te dozvole, nadležni su odlučili da bude dozvoljeno okupljanje do dve osobe. Vučić je objasnio šta to znači.

"Dvoje je maksimalno koje će moći da budu na ulicu. To se pre svega odnosi na one koji izvode ljubimce u šetnju, da ne bude skupova od pet, šest, sedam ljudi. To je stvar zbog koje smo doneli tu odluku", rekao je Vučić.

U Srbiji je u poslednja 24 sata još 111 osoba zaraženo virusom korona, a preminula su još tri pacijenta. Ukupno je zabeležen 31 smrtni slučaj.

Pobedićemo ako SVAKO OD nas preuzme ličnu odgovornost!

Vučić je rekao da je na osnovu hiljadu urađenih testova i izvučenog proseka utvrđeno da je između 24 ili 32 hiljade zaraženih ušlo u zemlju prethodnih nedelja.

"Samo zbog jednog dolaska iz Milana u Kikindi imate pet smrtnih slučajeva. U Valjevu, Ćupriji, u Nišu četiri smrtna slučaja zbog dolaska iz okoline Milana, Lugana. Nisu ti ljudi krivi što su zaraženi, tako se dogodilo da u tim rejonima Evrope i sveta bude mnogo teška situacija"

Predsednik Srbije danas se čuo sa Vladimirom Putinom i izrazio veliku zahvalnost Ruskoj Federaciji za podršku koja stiže, a imao je "odličan razgovor" i sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Šta da radite ako osetite simptome

Na konfereniji za novinare večeras je rečeno i da će u narednom periodu stići nekoliko stotina respiratora iz Kine, koji čekaju da budu ispunjene tehničke procedure u vezi sa sletanjem i poletanjem aviona Er Srbije.

Uz to, Vučić je otkrio i kuriozitet da je jedna porodica iz Švajcarske donirala našoj zemlji čak tri respiratora.

Osim toga, nadležni su poručili da je izbegnuta katastrofa u Srbiji, a oprezno su ocenili da kod nas neće biti "italijanskog scenarija", ali samo ako nastavimo da se pridžavamo propisanih mera.

Izvor: RTS