Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Ovog leta ćete ga spremati kukuruz samo na ovaj način!
Kuvani mladi kukuruz ima izvanredan ukus i svi ga veoma rado jedu. Mladi kukuruz ima 86 kcal na 100 g i bogat je vitaminima grupe B, kao i mineralima magnezijumom, manganom, fosforom i cinkom
Ima i dosta vlakna što potpomaže varenju. Žitarica je koja ne sadrži gluten i zato se svima preporučuje. Kada kupujete kukuruz birajte da svila, odnosno vlakna, budu bela jer to je kukuruz šećerac koji je mekši i slađi. Otvorite malo opnu i ako je zrno formirano do kraja i lepo raspoređeno sigurno će i klip biti kvalitetan. Odstranite listove, skinite kukuruznu svilu, na dno posude stavite malo unutrašnjih listova i svile, složite klip i nalijte hladnom vodom. Opna će dati bogatiji ukus, a kukuruzna svila je lekovita i od nje se prave čajevi za detoksikaciju. Ako ste skuvali više klipova, prebacite ih u plastičnu posudu, nalijte vodom i čuvajte u frižideru dva dana. Možete ga jesti hladnog, podgrejati u vodi ili mikrotalasnoj rerni.
Čokoladne kuglice sa kafom
Izvor: Prva, Medik