Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Preukusna slana pita sa paradajzom i sirom za samo pola sata
Odličan tart koji se brzo pravi
Ako volite slane pite, dopašće vam se i mediteranska pica bez kvasca i pita sa spanaćem i palentom.
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa
8 paradajza
6 kriški tost hleba
4 čenova belog luka
1 manja konzerva crnih maslina bez koštica
peršun
prezle
so
biber
Priprema:
Paradajz oljuštiti i izdubiti. Okrenuti ga, posoliti i ostaviti da tako odstoji 10 minuta, da se ocedi višak vode. Tost hleb prepeći na teflonu, pa kad postane hrskav ga izmrviti. Peršun, masline i beli luk sitno iseckati, pomešati sa hlebom, pa posoliti i pobiberiti. U modlu za tart naređati paradajz (tako da im strana za punjenje bude okrenuta prema gore), pa ga napuniti pripremljenom smesom. Paradajz prekriti lisnatim testom isečenim na krugove, a ivice presaviti preko modle. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni C, oko pola sata. Kada je gotovo, prevrnuti tart na tanjir za posluživanje i posuti mešavinom prezli, usitnjenog belog luka i peršuna.