filteri close
Objavljeno: 19.03.2023. Image source: Foto: Pixabay/RitaE
300x600

Iskoristite proleće da jedete više povrća, ima ga u izobilju, u svim bojama i za sve ukuse. A uz ovaj tart, meso vam neće ni pasti na pamet. 

Sastojci:

4 manja krompira

1 žuta paprika

1 crvena paprika

8 čeri paradajza

1 manja tikvica

1 veća glavica crvenog luka

100 g tvrdog kačkavalja

50 g putera

so,biber

malo ulja

Priprema:

Oljuštite i krupno izrendajte krompir, iscedite ga pa posolite i pobiberite po ukusu.

Od predviđene količine putera odvojite deo da namažete posudu za pečenje, ostalo stavite u krompir. Nije neophodno da bude otopljen, možete da ga iseckate i ubacite.

O okrugli kalup za pečenje sipajte krompir pomešan s puterom i rasporedite ga i po stranicama posude, kao da pravite kalup.

U zagrejanu rernu na 200 C, stavite krompir da se peče pola sata.

Crni luk isecite na rebarca, paprike i tikvice na kolutove, paradajz na pola.

Na ulju kratko ispržite luk, paprike i tikvice. Posolite i pobiberite pa sipajte preko krompira. Odozgo poređajte paradajz i kačkavalj isečen na kockice.

Vratite u rernu i sve zajedno pecite još desetak minuta.

Pospite listovima peršuna i posluzite.

Švedska slana pita-odličan brzi ručak