Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Prolećni tart sa povrćem
Iskoristite proleće da jedete više povrća, ima ga u izobilju, u svim bojama i za sve ukuse. A uz ovaj tart, meso vam neće ni pasti na pamet.
Sastojci:
4 manja krompira
1 žuta paprika
1 crvena paprika
8 čeri paradajza
1 manja tikvica
1 veća glavica crvenog luka
100 g tvrdog kačkavalja
50 g putera
so,biber
malo ulja
Priprema:
Oljuštite i krupno izrendajte krompir, iscedite ga pa posolite i pobiberite po ukusu.
Od predviđene količine putera odvojite deo da namažete posudu za pečenje, ostalo stavite u krompir. Nije neophodno da bude otopljen, možete da ga iseckate i ubacite.
O okrugli kalup za pečenje sipajte krompir pomešan s puterom i rasporedite ga i po stranicama posude, kao da pravite kalup.
U zagrejanu rernu na 200 C, stavite krompir da se peče pola sata.
Crni luk isecite na rebarca, paprike i tikvice na kolutove, paradajz na pola.
Na ulju kratko ispržite luk, paprike i tikvice. Posolite i pobiberite pa sipajte preko krompira. Odozgo poređajte paradajz i kačkavalj isečen na kockice.
Vratite u rernu i sve zajedno pecite još desetak minuta.
Pospite listovima peršuna i posluzite.