filteri close
Objavljeno: 14.03.2023. Image source: Foto:Pexels
300x600

Ako imate problem sa idejama za ručak, evo jednog predloga:

Za TESTO:

 700 g brašna

  • 2 kašičice soli
  • 150 ml ulja
  • 360 ml piva
  •  250 g stonog margarina
Za FIL:
  •  500 g blitve
  •  200 ml kisele pavlake
  •  200 g trapista
  • So
  •  Biber
  •  Kašičica belog luka u prahu
  •  1 žumance za premazivanje
Priprema:
Od brašna, soli, ulja i piva umesite testo. Razvucite koru na dimenziju 20x40 cm i
premažite je trećinom margarina. Preklopite kao pismo, kao što se preklapa
lisnato testo, i ostavite pola sata u frižideru. Potom izvadite testo, ponovo
razvucite i premažite drugom trećinom margarina. Stavite opet u frižider, pa ceo
postupak ponovite još jednom. U međuvremenu operite blitvu i isecite je na
rezance. Posolite je, dobro izgnječite, začinite i pomešajte sa pavlakom koju ste
prethodno umutili sa žumancem. Gotovo testo razvucite i prepolovite da dobijete
dve kore. Svaku koru nafilujte duž jedne stranice i preko fila narendajte trapist.
Ivice testa namažite umućenim žumancem, pa testo preklopite i zalepite ivice sa
tri strane. Nožem koso zasecite svaku jufku, premažite preostalim žumancem i
pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.