Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Punjeni ćevapi
Jednostavno se pripremaju i veoma su ukusni.
Sastojci:
(za 2 osobe)
– 10 ćevapa
– 4 lista šunke
– 4 lista sira
– pomfrit
– 2 krastavca
– 2 struka mladog luka
– pavlaka
– kupus
– so, ulje, sirće
Priprema:
10 ćevapa razdvojiti na dva dela (po pet za svaku osobu). Staviti na dlanove malo ulja i uzeti pet ćevapa i napraviti kuglopticu. Staviti na prozirnu foliju. Isto uraditi i sa drugih pet. Rastanjiti smesu da bude tanka. Skinuti foliju poređati dva lista šunke, a na njih 2 lista sira. Zamotati i sa strana, kako se ne bi odmotalo ili iscureo sadržaj.Staviti na roštilj ili u tiganj. Dok se ćevapi prže zagrejte ulje u drugoj posudi i stavitie pomfrit da se prži, kao prilog. Skinuti ćevape s vatre, pa dodati sa strane pomfrit. Možete poslužiti uz kupus salatu, ili napraviti salatu od krastavaca sa mladim lukom uz dodatak pavlake.