Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Slatke zapečene palačinke sa sirom
Palačinke se u različitim oblicima i na različite načine spremaju skoro u celom svetu. Ako još niste probali ove kremaste i prefinjene palačinke s pavlakom, učinite to odmah. Obožavaćete ih!
Sastojci:
Za smesu za palačinke:
10 kašika brašna
3 jajeta
1 vanilin šećer
1 kašika ulja
na vrh kašičice soli
250 ml mleka
400 ml kisele vode
Za fil:
500 gr. svežeg kravljeg sira
1 jaje
1 vanilin šećer
5-6 punih kašika šećera
izrendana limunova kora
Za preliv:
1 kisela pavlaka
1 jaje
1 vanilin šećer
Priprema:
Palačinke:
Umutite brašno sa jajima, vanil šećerom, uljem, mlekom i malo soli.
Mutite mikserom i postepeno dodajte po malo vode dok ne dobijete željenu gustinu.
Na uobičajen način ispecite palačinke.
Fil:
Sir izgnječite viljuškom pa u njega dodajte jaje, šećer, vanillin šećer i izrendanu koricu limuna i dobro sve promešajte da dobijete glatku smesu.
Preliv:
Izmešajte kiselu pavlaku, jaje i vanilin šećer.
Punjenje i pečenje u rerni:
Palačinke napunite filom i urolatajte pa ih poređajte u pravougaonu vatrostalnu ili drugu posudu za pečenje.
Kad ste sve palačinke poređali prelijte ih pripremljenim prelivom od pavlake.
Pecite ih dvadesetak minuta na 180 C.
Posne palačinke sa prazilukom i šampinjonima