filteri close
Objavljeno: 01.08.2023. Image source: Foto:Pexels
300x600

Prema istraživanju, u kojem je ispitano 500 žena o pozama koje ih najčešće dovode do orgazma, otkriveno je da su najbolje poze one s kojima ste verovatno dobro upoznati.

Top tri poze su kaubojka ili žena gore (35 odsto), pseća poza (25 odsto) i misionarska poza kada je muškarac gore (23 odsto). Poze kao obrnuta kaubojka (žena koja je gore, okrenuta leđima) i spooning (kašika) nisu osvojile puno glasova (5 odsto). 

Ove tri pozicije su uobičajene, ali ipak ženama pružaju najveći užitak. 

1. Kaubojka

Ova poza uspeva zato što žena ima kontrolu i određuje tempo koji joj odgovara. Ova poza pomaže kod stimulisanja prednjeg dela vagine koji je najosetljiviji. Ovu pozu vole i muškarci jer tako najbolje vide svoju partnerku. 

2. Pseća poza

Penetracija sa zadnje strane omogućava da vrh penisa dotakne vrat materice (cerviks) koji je prožet živčanim završetcima što ženu dovodi do lakšeg postizanja orgazma. 

3. Misionarska poza

Ova poza omogućava najviše intimnosti između vas i vašeg partnera. Možete da se gledate u oči i da ostvarite maksimalan kontakt kože o kožu. Osim toga, ona će uživati u trenju vaše karlice o njen klitoris.

Izvor: Prva, Medik