Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Letnja proja sa tikvicama gotova za pola sata
Ukus koji osvaja na prvi zalogaj.
Proja je čest izbor za doručak ili večeru kad ne znamo šta drugo da spremimo. Jer znamo da sa njom nema greške, da je uvek ukusna i uvek idealna. Naravno, najlepša je kada se jede vruća, tek ispečena, ali je odlična i kada se ohladi. Međutim, kako su ovih dana velike vrućine, nikome se ne stoji u kuhinji. Ipak, ako i dalje čeznete za ukusom proje, razmislite da isprobate recept za letnju proju sa tikvicama, koja se spremi bukvalno za pet minuta, a za pola sata će vas miris pozvati iz rerne i moći ćete da uživate u omiljenom zalogaju.
Sastojci:
- 500 gr tikvica
- 2 dl jogurta
- 4 jaja
- 1 šolja pšeničnog griza
- 1 šolja kukuruznog griza
- 1/3 šolje ulja
- 1 prašak za pecivo
- so po želji
- sir po želji
Priprema:
Pre svega izrendati tikvice, posoliti ih i ostaviti da odstoje da puste vodu.Potom ih izgnječiti i iscediti vodu.Dodati jaja, jogurt, ulje i pšenični i kukuruzni griz, prašak za pecivo, pa promešati viljuškom i sve dobro izjednačiti.Sipati proju u prethodno podmazan pleh i peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Izvor: Prva, Medik