Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Uskršnja trpeza: Medaljoni s pečurkama
Deluje veoma komplikovano, ali ako pratite ova uputstva napravićete medaljone s pečurkama kakve prave veliki majstori kuhinje.
Sastojci za 4 osobe:
800 g svinjskog mesa
400 g šampinjona ili drugih pečuraka
250 ml pavlake za kuvanje
1 veća ili dve manje glavice crnog luka
2 čena belog luka
Bosiljak i ruzmarin
So i biber
Malo ulja za prženje
Priprema:
Medaljone izlupajte. Izgnječite beli luk i njime namažite svako parče mesa.
Premažite meso uljem, pospite solju, biberom, bosiljkom i ruzmarinom. Stavite u posudu i poklopite je, pa stavite u frižider na sat vremena.
Na tiganju, sa malo ulja, ispržite meso da porumeni sa svake strane. Ostavite ga na toplom.
Luk sitno iseckajte i propržite ga na ulju. Dodajte pečurke iseckane na listiće.
Malo propržite pa dodajte pavlaku, posolite i pobiberite. Kuvajte da pavlaka vri oko tri minuta.
Medaljone prelijte sosom i poslužite sa pirinčem, pire krompirom ili mladim krompirićima. I naravno, salatom.