filteri close
Objavljeno: 09.04.2023. Image source: Foto: Pixabay/RitaE
300x600

Deluje veoma komplikovano, ali ako pratite ova uputstva napravićete medaljone s pečurkama kakve prave veliki majstori kuhinje.

Sastojci za 4 osobe:

800 g svinjskog mesa

400 g šampinjona ili drugih pečuraka

250 ml pavlake za kuvanje

1 veća ili dve manje glavice crnog luka

2 čena belog luka

Bosiljak i ruzmarin

So i biber

Malo ulja za prženje

  Priprema: 

Medaljone izlupajte. Izgnječite beli luk i njime namažite svako parče mesa.

Premažite meso uljem, pospite solju, biberom, bosiljkom i ruzmarinom. Stavite u posudu i poklopite je, pa stavite u frižider na sat vremena. 

Na tiganju, sa malo ulja, ispržite meso da porumeni sa svake strane. Ostavite ga na toplom.

Luk sitno iseckajte i propržite ga na ulju. Dodajte pečurke iseckane na listiće. 

Malo propržite pa dodajte pavlaku, posolite i pobiberite. Kuvajte da pavlaka vri oko tri minuta.

Medaljone prelijte sosom i poslužite sa pirinčem, pire krompirom ili mladim krompirićima. I naravno, salatom.

Ćureće belo meso u jogurtu