filteri close
Objavljeno: 17.03.2020. Image source: Medik.rs
300x600

Vlada Srbije zabranila je i svim građanima starijim od 65 godina izlazak iz kuće!

Od sutra u 20h do 5 ujutru zabranjeno je kretanje svim licima bilo kog starostnog doba. Niko ne sme da bude na ulici osim onih koji su na radnom zadatku i imaju obaveze u trećoj smeni.

Ovo je građanima rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je najavio i da je od sutra u 10 sati u svim urbanim sredinama apsolutno zabranjen izlazak na ulicu svim licima starijim od 65 godina, dok je u u seoskim sredinama i mestima sa manje od 5.000 stanovnika licima od 70 godina zabranjen izlazak.

"Ovo uvodimo kako bismo sprečili širenje zaraze", rekao je Vučić i najavio da će se organizovati da se supermarketi otvoren od 4 do 7 časova ujutru za penzionere kojima će biti obezbeđene maske i razmak kako bi mogli da kupe potrepštine za narednih sedam dana i tako niko ne ostane gladan i bez stvari koje su mu neophodne.

U Srbiji su od ponedeljka ulicama počeli da patroliraju pripadnici vojske i policije, a prema najnovijoj odluci biće zabranjeno kretanje od 20 sati uveče do 5 časova ujutru.

"Vojska preuzima pos kontrolu sve bolnice, granične prelaze i migrantske centre. Stiglo je za dva dana 45.000 ljudi u Srbiju iz inostranstva iako smo ih molili da ne dolaze", rekao je Vučić.

Izvor: RTS, Mondo