Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Zapečeno povrće iz rerne sa kačkavaljem
Iskoristite darove jeseni da se hranite zdravo. Pijace su pune povrća, potrebno je samo da iskombinujete ukuse koje volite. Evo jedn takve kombinacije.
Sastojci:
2 crvene paprike
1 zelena paprika
2 manje tikvice
4 paradajza
2 glavice crnog luka
3 kašike soja sosa
3 kašike ulja
1/2 veze peršuna
200 g kačkavalja
Priprema:
*Isecite paprike na veće komade (8 delova), tikvice, paradajz i crni luk na kolutove debljine oko 1/2 cm.
*Peršun sitno iseckajte i pomešajte sa soja sosom.
*U vatrostalnu posudu sipajte ulje pa ređajte povrće na sledeći način:
red paprike, preko paprika red luka, red tkvica i na kraju red paradajza.
*Preko povrća sipajte soja sos koji ste pomešali sa peršunom, i pospite kačkavaljem.
*Rernu zagrejte na 200 C pa pecite povrće 30 minuta.
Pileća salata sa karfiolom je izuzetno ukusno, a brzo jelo