filteri close
Objavljeno: 20.03.2024. Image source: Foto: Pixabay/sasint
300x600

Nije tajna da su benefiti seksa višestruki i da on pozitivno utiče i na fizičko i na mentalno stanje. 

Koliko god da je se seks najčešće praktikuje u spavaćoj sobi i krevet je asocijacija za dugo i intezivno vođenje ljubavi, svima se dogodi trenutak kada požele da imaju seks odmah i na tom mestu, ne prezajući od činjenice da su mesto i vreme ne primereni. Uglavnom se u tom trenutku svi suzdržavaju, ali seksolozi savetuju da zapravo to ne treba raditi i da požudu i strast ne treba gušiti. 

U tim slučajevima savetuju da pronađete kutak gde bi mogli da imate seks na brzaka sa vašim partnerom - odnosno da odradite jedan KVIKI. 

Kviki je poželjan iz mnogo razloga i njegovi benefiti su mnogostruku. Kao glavne razloge zbog kojih ne treba da gušite strast i iskoristite trenutak jeste što je seks zdrav, sprečava da uđete u seksualnu rutinu i pomaže vam da pojačate ego, kako svoj tako i partnerov.

Šta se dešava sa vašim telom ako nemate seks dugo vremena?

Psiholozi su saglasni da postoje dve vrste kvikija:

''Suludi kviki'' je seks koji se dogodio u trenutku i bez prethodnog razmišljanja. Najčešće brzopleta reakcija na fizičku želju koja je toliko snažna da ne uviđa prepreke. Ukoliko ste imali seks npr. na plaži rano ujutro, ili u liftu, garaži ...budite sigurni da ste praktikovali ''suludi kviki'' pod parolom ''Žellim te sad i  ovde i ne zanima me ništa drugo!''

''Planirani kviki'' je sa jedne strane način da prekinete rutinu i osvežite vaš seksualni život. On se planira usled velikog broja obaveza i u njega se ubrajaju seks pauze na poslu, seks dok su deca u školi i sl. Kako bi planirani kviki bio uspešan, parovi često prirpemaju teren i prilagođavaju odeću kako bi što efikasnije i bolje iskoristili tih par trenutaka slobodnog vremena - suknja i tange su definitivno jedan od prirpemnih tehnika za kviki kada je biranje odeće u pitanju.

Ljubavna faza “seks je rutina” I kako je prevazići