filteri close
Objavljeno: 23.04.2022. Image source: Foto: Pexel/ANTONI SHKRABA
300x600

Iako je na uskršnjom gozbom lako preterati, sve je u ravnoteži.

Koristite ove savete da biste sprečili da se bar delimično pridržavate svog plana ishrane.

  1. Počnite sa obilnim doručkom. Možda nećete moći da kontrolišete šta se servira za stolom za ručak, ali svakako možete da kontrolišete šta jedete kada se probudite. Napravite džinovski zeleni smoothie kako biste uneli hranljive materije i vlakna, ili probajte proteinski šejk, jaja ili grčki jogurt za puno proteina.
  2. Pijte dosta vode. Popijte čašu vode pre nego što se prepustite obroku kako biste se osećali sitije. Stavite tanke kriške krastavca i limuna u čašu za čist i osvežavajući ukus.
  3. Započnite obrok povrćem. Pre nego što zaronite u tanjir sa sirom ili u uskršnju korpu punu jaja i slatkiša, pojedite tanjir punom štapića od povrća ili salate. Vlakna će vas zasititi, tako da ćete biti manje skloni da preterate sa drugom hranom.
  4. Kontrolišite veličinu porcije. Polovinu tanjira poslužite sa povrćem, četvrtinu sa žitaricama, a četvrtinu sa proteinima. Ako više volite merenja, zaboravite na šolje i kašičice, i koristite svoju ruku kao meru. Dva prsta su jednaka jednoj porciji sira. Otvorena dlan jednaka je jednoj porciji mesa. Zatvorena pesnica je jedna porcija voća ili povrća. Šaka je jedna porcija žitarica.
  5. Uživajte u testu i slatkišima na kraju obroka. Nakon što se zasitite povrćem i proteinima, uživajte u ostalim đakonijama. Iako je primamljivo pojesti što više ukusnih zalogaja, usporite i temeljno uživajte u svakom.

Evo kako da iskoristite preostala jaja od Uskrsa