filteri close
Objavljeno: 02.05.2024. Image source: Pixabay/WOKANDAPIX
300x600

Evo nekoliko saveta kako sprečiti pucanje jaja za Uskrs:

  1. Temperatura: Pre nego što stavite jaja u vodu za kuvanje, ostavite ih neko vreme na sobnoj temperaturi. Naglo ubacivanje hladnih jaja u vruću vodu može uzrokovati pucanje ljuske.
  2. Polako zagrevanje: Počnite kuvati jaja u hladnoj vodi umesto da ih stavljate u kipuću vodu. Postepeno ih zagrevajte.
  3. Koristite starija jaja (ako je to moguće): Starija jaja imaju malo veću pH vrijednost što čini ljusku manje sklonoj pucanju tokom kuvanja.
  4. Dodajte sirće u vodu: Dodavanje malo sirćeta u vodu za kuvanje može pomoći u očvršćivanju ljuske jaja, smanjujući mogućnost pucanja.
  5. Ne previše vode: Ne koristite previše vode prilikom kuvanja jaja, jer to može povećati pritisak na ljusku i uzrokovati pucanje.
  6. Postupno hlađenje: Nakon kuvanja, nemojte odmah stavljati vruća jaja pod hladnu vodu. Umesto toga, pričekajte nekoliko minuta da se jaja malo ohlade pre nego što ih stavite u hladnu vodu.
  7. Ne pritiskajte jaja: Kad vadite jaja iz lonca ili ih stavljate u hladnu vodu, budite nežni kako ne biste slučajno pritisnuli ili udarili jaja, što bi moglo uzrokovati pucanje ljuske. isto važi i za bojenje.


Kako da ofarbate USKRŠNJA JAJA koristeći samo sastojke koje već imate kod kuće