Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Da li su kokice zdrave? Da li goje?
Kratak odgovor je - zavisi
U najčistijem obliku, odnosno kada se kokaju na toploti – kokice su zdrava žitarica sa celim zrnom, niskokalorična grickalica bogata antioksidantima.
Posuda puna takvih kokica ima samo 93 kalorije, gram masti i četiri grama vlakana.
Kokice pečene u ulju i sa prelivom od putera, kakve se prodaju u bioskopima, ipak, manje su zdrave i mnogo više kalorične.
Brokoli - u naizgled beskrajnom nizu, otkrivena još jedna dobra strana
Prema istraživanju Centra za nauku u javnom interesu (Center for Science in the Public Interest) u Vašingtonu pakovanje kokica srednje veličine sadrži 1.200 kalorija.
Osim toga, sadrže 980 miligrama natrijuma i 60 grama zasićenih masti, što je dovoljno za tri dana.
Čak i ako biste pojeli samo jedno srednje pakovanje kokica, opet biste uneli količinu masti dovoljnu za pola dana.
Ovako treba da se hrani žena posle 50. godine
Ako kupujete već spremljene kokice u prodavnici, proverite podatke o nutritivnim vrednostima, jer na takvim proizvodima količine natrijuma i šećera variraju.
Kokice sa raznim slatkim ili slanim prelivima mogu imati i do četiri kašičice šećera po pakovanju.
Ako kokate kokice kod kuće, u mikrotalasnoj, ograničite količinu soli i putera koju dodajete, a umesto toga možete ih začiniti i origanom, bosiljkom ili biberom, ili čak i parmezanom.