Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Dobro je i korisno čuvati ostatke hrane, ali je ambalaža jako važna: Svi grešimo koristeći najčešću kod nas
Omiljena ambalaža za čuvanje hrane uopšte nije dobar izbor
Ostaci hrane u frižideru obično mogu da se drže tri do četiri dana i to jedino ako su dobro zatvoreni.
Za većinu ljudi prekrivanje hrane aluminijumskom folijom i stavljanje u frižider je najbrži i najjednostavniji način čuvanja hrane, ali to je ujedno i način da se izložite opasnosti.
Kao što je nama
potreban vazduh za disanje, bakterije ga koriste za razmnožavanje.
Ove namirnice nemaju rok trajanja, a ima ih skoro svaka kuća!
Neke bakterije poput stafilokoka i Bacillusa cereusa, koje
prouzrokuju bolesti koje se prenose hranom, proizvode toksine koje ne
uništavaju visoke temperature prilikom kuvanja.
Ako se topli obrok ostavi na sobnoj temperaturi duže od dva sata, bakterije mogu brzo da se nasele.
Korišćenje
aluminijumske folije za prekrivanje hrane ponekad može da
predstavlja isti rizik jer ne štiti u potpunosti hranu i ne sprečava
ulazak vazduha, kao što je to slučaj sa posudama sa hermetičkim
zatvaranjem.
Oslobodite se lako neprijatnih mirisa kuhinje
"Kad je vazduh prisutan, bakterije brže rastu, pa je nužno nabaviti odgovarajuće posude za čuvanje hrane na pravi način", kaže dijetetičarka Lindzi Malon.
Njeno zlatno pravilo za pakovanje ostataka je da ih uvek stavite u plitke i hermetički zatvorene posude da biste ubrzali proces hlađenja i sprečili razvoj bakterija u hrani.
Mlečni i mesni proizvodi posebno su skloni bakterijama. Posebno je važno da ne bi trebalo da jedete hranu koja je stajala duže od nekoliko sati na sobnoj temperaturi.
Izvor: Medik, Index.hr