filteri close
Objavljeno: 08.10.2022. Image source: Foto: Pexels/Karolina Grabowska
300x600

O brijanju nogu nam se čini da sve znamo a opet pravimo greške koje vode do iritacije i posekotina.

Jedna od najčešćih grešaka koja se pravi tokom brijanja nogu je da zaborave da ih prvo ispilingujete. Ako ne uradite piling na nogama pre brijanja, veća je verovatnoća da ćete završiti sa posekotinama. Piling pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože i drugih ostataka sa površine kože, koji mogu začepiti brijač i otežati glatko brijanje. Za piling nogu pre brijanja koristite nežni piling ili lufu pod tušem.

Upotreba tupog brijačaja je jedan od najčešćih uzroka posekotina. Kada vam je brijač tup, on se vuče po vašoj koži umesto da klizi, što može iritirati vašu kožu. Da biste to izbegli, uvek koristite oštar brijač. Ako primetite da vam brijač počinje da se vuče, zamenite sečivo novim. Kada brijete noge, takođe je važno da se brijete u pravcu rasta dlačica. Ako niste sigurni na koji način dlake rastu na vašim nogama, pokušajte da se obrijete u oba smera i vidite koji je rezultat bolji.

Kako postići najbolje rezultate?

Ako želite da izbegnete iritaciju kože, obavezno koristite kremu za brijanje ili neki drugi proizvod kako biste stvorili barijeru između brijača i kože. Najsigurnije alternative kremi za brijanje su balzam za kosu, losion za telo na bazi kreme i gel aloe vere. Sapun i šampon su bolji od suvog brijanja, ali ovi proizvodi neće pružiti mnogo zaštite za vašu kožu i mogu uzrokovati da vam brijač brže postane tup.

6 prirodnih načina da se rešite proširenih pora

Postoje i drugi načini na koje možete poboljšati svoje iskustvo brijanja u celini, sa ili bez kreme za brijanje. Odložite posao dok se ne tuširate najmanje 10 minuta kako biste omogućili vašoj koži da omekša i folikulima dlake da se otvore. Investirajte u brijač sa četiri ili pet oštrica da biste dobili najglatkiji rezultat. Takođe bi trebalo da menjate žilet svake dve do tri nedelje u zavisnosti od toga koliko često se brijete. Nakon tuširanja brijanja, nanesite hidratantni losion odmah nakon sušenja da biste umirili kožu i sprečili iritaciju.