filteri close
Objavljeno: 16.03.2023. Image source: Foto: Pixabay/OpenClipart-Vectors
300x600

Postoji dobra šansa da se ne razmišljate o donjem vešu kada se obučete svakog dana. Na kraju krajeva, vi niste Victoria's Secret model.

 Vi verovatno brinete više o odeći koja se nalazi na vrhu tog donjeg veša, zar ne? Ispostavilo se da to možda nije najbolji potez, jer nošenje pogrešnog veša može imati ozbiljno neprijatne neželjene efekte. Evo grešaka koje treba izbeći.

Ne nosite pamučne gaćice 

 Hajde da se suočimo sa činjenicama, dame, pamučno donje rublje možda nije seksi izbor - ali je najzdravije. Svilene i sintetičke tkanine nisu prozračne, što povećava rizik od zadržavanja vlage, što može dovesti do gljivica ili bakterijske infekcije. Ako morate da nosite donje rublje od sintetičkih tkanina, barem biste trebali staviti pamučni dnevni uložak. Ograničite svilene gaćice na posebne prilike - naročito onima u kojima neće dugo ostati. 

7 razloga zbog kojih žene mogu imati tragove krvi nakon seksa

 Nosite tange   

 Tange mogu biti savršeno rešenje za uske pantalone, ali one dolaze sa rizicima. Ešerihija koli je najčešća bakterija u debelom crevu, pa ako dugo I često nosite tange, bakterija vrlo lako može preći do vase vagine I izazvati neprijatnu infekciju.

Ukoliko baš morate obući tanga veš, birajte onaj od pamuka.

Ne nosite gaćice preko dana  Definitivno nije preporučljivo ići bez donjeg veša u nekim situacijama. Nošenje odeće bez donjeg veša uz odeću , kao što su farmerke, uzrokuje trenje i može dovesti do povreda I infekcija. Nosite pogrešnu veličinu   Niko ne želi da nosi donje rublje koje je uzano, koje žulja I koje nije udobno. Velika je greška ukoliko nosite suviše usko donje rublje Nositi suviše usku odeću u bilo kojoj oblasti tela može dovesti do iritacije, a vagina se ne razlikuje. Nošenje donjeg veša koji ne ostavlja prostor za malo vazduha za kretanje može takođe prouzrokovati vlagu, što eventualno dovodi dogljivičnih infekcija

Nosite obojeno donje rublje   

Definitivno je zabavno odabrati donje rublje u širokoj paleti lepih boja i uzoraka, ali je možda loše za vaše zdravlje. Boja može iritirati delikatnu kožu oko vagine - naročito ako već imate osetljivu kožu ili ste skloni ponavljanju vaginalnih infekcija.

Kada treba izbegavati seks? Ginekolog objašnjava...