filteri close
Objavljeno: 25.07.2020. Image source: Screenshot/YouTube

Riba bi trebalo da se nađe na vašoj trpezi najmanje 2 do 3 puta nedeljno.

Ovog vikenda pripremite zdrav ručak od lososa i svežeg povrća.

Sastojci:
  • 4 fileta lososa
  • 2 kašike ulja od koštica grožđa
  • sok od pola limuna
  • so
  • biber
  • 2 manje tikvice
  • 1 čen belog luka
  • 2  paradajza
  • 1 kašičica timijana

Nauka podseća: riba u ishrani smanjuje rizik od demencije

Priprema:
  • Filete lososa operite, osušite, posolite i pobiberite 
  • Poprskajte ih limunovim sokom i stavite u frižider. 
  • Tikvice i paradajz isecite na kocke. 
  • U tiganj sipajte kašiku ulja i propržite tikvice, pa dodajte izgnječen beli luk i  paradajz  
  • Posolite, pobiberite i stavite timijan 
  • Poklopite i lagano dinstajte desetak minuta. 
  • U drugi  tiganj sipajte kašiku ulja da se zagreje, stavite losos pa malo smanjite temperaturu i pržite  po 4 do 5 minuta sa svake strane. 
  • Servirajte losos sa povrćem i posolite seckanim peršunom.

Tikvice bi trebalo da budu sastavni deo vaše ishrane. Razlozi su brojni

Prijatno!