filteri close
Objavljeno: 21.04.2025. Image source: Pixabay/RitaE
300x600

Ukoliko imate dosta preostalih jaja od Uskrsa, evo recepta za punjena jaja s avokadom – zdravija i osvežavajuća verzija klasičnog recepta.

Sastojci:

  • 6 jaja

  • 1 zreo avokado

  • 1 kašika limunovog soka (ili limete)

  • 1 čen belog luka (sitno seckan ili izgnječen) – opciono

  • So i biber po ukusu

  • Malo maslinovog ulja (opciono)

  • Seckani mladi luk ili sveži korijander/peršun za dekoraciju

  • Čili pahuljice (ako voliš ljuto)

Priprema:

  1. Skuvaj jaja tvrdo, oljušti i prepolovi po dužini.

  2. Pažljivo izvadi žumanca i stavi ih u činiju.

  3. Dodaj očišćen avokado, limunov sok, beli luk, so, biber i po želji malo maslinovog ulja.

  4. Sve dobro izgnječi viljuškom ili izblendiraj za glatku teksturu.

  5. Napuni belanca tom smesom – špricem izgleda dekorativnije, ali može i kašičicom.

  6. Pospi seckani mladi luk, korijander/peršun ili malo čili pahuljica ako voliš pikantno.

Obrok salata sa tofu sirom