filteri close
Objavljeno: 19.06.2021. Image source: Foto: Pixabay/adamkontor
300x600

Pripreme za očekivane visoke temperature, a samim time i leto, treba započeti na vreme. 

Kosa je posebno osetljiva na UV zrake, pa se često događa da je nakon dolaska s mora moramo drastično skratiti, jer je previše oštećena. Zato, započnite s pripremama na vreme i bezbrižno uživajte u letnjim radostima.

Možda bi kreme uspele da zaštite kosu ukoliko bi bile savršeno nanete na dlake, kao i kreme za sunčanje za telo. Kada koristite kremu za sunčanje, ona najbolje deluju kada se ravnomerno nanese. Ukoliko promašite neko mesto na telu, izgorećete. Kosu je izuzetno teško jednako prekriti nekom kremom ili sprejem. 

Jedini način je da umočite glavu u kremu za kosu sa UV filterom i dobro natopite kosu. Proizvodi koji se ne ispiraju, tj. oni koji se koriste nakon pranja kose, imaju više šansi da zaštite kosu. Međutim, i dalje ti proizvodi ne sadrže dovoljnu koncentraciju SPF i kosa ne može biti dovoljno zaštićena, čak i kada bi se taj proizvod savršeno naneo na sve dlake.

Bitno koristiti dobar balsam (kondicioner, regenerator) za kosu pre i posle svakog boravka na suncu. Tako joj pružate dodatnu negu. Ali svakako, ne zaboravite i letnje šešire ili marame. 

Ako vam opada kosa, to može biti pokazatelj mnogih zdravstvenih problema