filteri close
Objavljeno: 17.03.2021. Image source: Foto: Pixabay/HelgaKa
300x600

Nije sve fer u ljubavlju i seksu - barem kada je u pitanju ženski orgazam u spavaćoj sobi.

 Iako je ženama uglavnom potrebno više vremena da dostignu seksualno uzbuđenje od muškaraca, one imaju posebnu prednost - višestruki orgazmi. 

Muškarci ne mogu uživati u višestrukim oragazmima jer im je potreban "period odmora" za oporavak od orgazma, ali žena poseduje moć uživanja u dvostrukom ili trostrukom orgazmu, bez ograničenja.

 U međuvremenu, studije pokazuju da je ženi u proseku potrebno samo jedan ili dva minuta da dođu do svog drugog vrhunca, takođe poznatog kao višestruki orgazam. 

Višestruki orgazmi se javljaju kada žena ima više od jednog orgazma tokom seksualnog iskustva sa  svojim partnerom, ili dok se samozadovoljava. Oni se ne pojavljuju uvek uzastopno, ali uz kontinuiranu stimulaciju i uzbuđenje, oni mogu dostići i  drugi i treći korak, sa samo malo napora.

Ponekad vam je potreban erogeni odmor, jer prevelika stimulacija klitorisa, može dovesti do izrazite osetljivosti. 

Potvrđeno: kada žele seks, i muškarci i žene posežu za lažima

Istraživanje pokazuju da je samo 15 procenata žena zapravo uspelo da ima dvostruke orgazme. Međutim, nema puno podataka o višestrukim orgazmima, što otežava proučavanje. Istraživanje objavljeno u Arhivu seksualnog ponašanja, pokazalo je, da je od 800 žena, 26 posto ostvarilo višestruke orgazme putem samostimulacije i 25 procenata putem seksa.

Dakle, kako dostići višestruke orgazme?

Najpre, neka vam partner pomogne tako što će stimulisati vaš klitoris rukom do vašeg vrhunca, a zatim nastaviti da stimuliše klitoralno područje na sporiji način u trajanju od 30 sekundi i nastavi sa normalnim tempom dok ne dođete do drugog nivoa uzbuđenja. Jačina orgazama može da se kreće od “vatrometa” pa sve do “treperenja sveće”.

Žene koje nemaju sposobnost orgazma treba da razgovaraju sa svojim lekarom. Ovo bi moglo biti fizičko ili psihološko stanje. Oko dve trećine žena prijavljuju neke seksualne probleme, a postizanje orgazama je najveći problem za žene u dvadesetim godinama. Samo trećina žena redovno doživljava orgazam tokom seksa, dok je trećini potrebna dodatna stimulacija da bi dostigle orgazam pri polnom odnosu.

Zapamtite, višestruki orgazmi lako mogu postati deo seksualnog repertoara, ukoliko se i vi i vaš partner malo “pomučite”.