Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Kako proveriti svežinu jaja?
Spremajući se za farbanje jaja, evo trika kako da proverite svežinu jaja.
Zbog činjenice da uskršnja jaja treba da stoje dva dana, vrlo je važno da u trenutku pripreme proverite da li su sveža.
Takođe, jaja nalaze široku primenu i van kuhinje, kao sastavni deo nege kose, lica i tela, i zbog svega toga izuzetno je važno da znate kako da proverite da li su jaja sveža.
Ukoliko pripremamo običnu kajganu ili tvrdo kuvano jaje, svežina nije od presudnog značaja, pod uslovom da im, naravno, nije istekao rok trajanja. Sa druge strane, poširana jaja ili jaja na oko nemoguće je napraviti bez zaista svežih jaja, barem ukoliko ne želimo da se belance razlije na sve strane.
Srećom, to se lako proverava.
Napunite posudu hladnom vodom i u nju ubacite jaje. Ukoliko potone na dno – sveže je. Ukoliko pluta na površine, verovatno je već pokvareno.
Razlog leži u tome što se unutar jajeta nalazi džep vazduha koji postaje veći kako jaje stari. Kod svežih jaja vazduha je najmanje, i zato ona tonu.