filteri close
Objavljeno: 25.03.2021. Image source: Foto: Pixabay/RitaE
300x600

Afrodizijak je sredstvo koje pojačava seksualnu želju. U ljudskom telu budi ili pojačava seksualne osećaje, pojačava cirkulaciju krvi, aktivnosti mozga... 

U istoriji čovečanstva vidi se da je čovek stalno istraživao sredstva koja utiču na stimulaciju seksualne želje.

Jos u Starom Zavetu pominje se prirodno stimulativno sredstvo- koren mandragore, a Rimljani su upotrebljavali satirion, napitak od orhideje. 
Sve do 17. veka ovakve biljke bile su poznate svakom alhemičaru, lekaru, pa čak i gatari.
Svuda u svetu su ljudi želeli da pronađu neki univerzalni afrodizijak, nisu žalili ni novca ni truda. U davno vreme muškarci su čak pili i zlato kao afrodizijak, iako je više od 10 miligrama tečnog zlata opasno po život.
Naučno je dokazano da određeni način ishrane znatno utiče na polnu moć, te vam dajemo listu nekih namirnica i začina, za svačiji ukus i dostupne svačijem džepu.


AVOKADO

U Meksiku se seme i kora ove biljke koriste kao afrodizijačko sredstvo. Osim što je bogat mineralima i vitaminima njegov plod svojim kruškastim oblikom raspaljuje maštu.


BADEM

Vekovima je smatran jakim afrodizijakom. Može se koristiti sam ili pomešan sa medom. Mnogi koji su ga probali u kombinaciji sa medom, suvim grožđem ili polenom kažu da otvara neslućene mogućnosti.

Potvrđeno: kada žele seks, i muškarci i žene posežu za lažima

KAJENSKI BIBER

Ovaj španski biber je vrsta crvenog bibera. Poznata je biljka svuda u svetu, a u katalozima koja sadrže stimulativna seksualna sredstva, često ga porede sa Španskom mušicom koja je jedna vrsta droge. Zajedničko im je to da izazivaju neku vrstu peckanja na genitalnim organima, pa na taj način izazivaju i seksulnu stimulaciju.

KARANFILIĆ

Sasušeni cvet tropske biljke, koristi se kao začin. Englezi kada žele da pokvare viski, zagreju ga i ubace karanfilić, ali se zato kako kažu, posle toga pokažu kao veliki i istrajni ljubavnici.


KAKAO

U nekim latinoameričkim zemljama, kruži legenda da je sjajno stimulativno sredstvo. Ali ne bi se reklo da je samo legenda, osobe koje ga piju veoma su živahne. Kakao inače osvežava i stimuliše centralnmi nervni sistem.


LIGNJE

One su oduvek u Kini bile upotrebljivane kao afrodizijak


MED

Još od davnina pčelinji proizvodi se smatraju veoma snažnim afrodizijačkim sredstvom, pa je med sastojak mnogih ljubavnih napitaka.


MUSKATNI ORAH

Možda je začuđujuće ali  ovaj poznati kulinarski začin, ima blago afrodizijačko delovanje.


DAGNJE

Ova školjka se smatra veoma jakim seksualnim stimulansom. Čak i svojim izgledom podseća na ženski špolni organ, pa osim što uzburka krv, proradi i mašta.


RAKOVI

Važe za jake afrodizijake, jer stimulišu i pojačavaju erekciju, kao i svi plodovi mora.


RUZMARIN

Stari rimljani su ovu grmastu biljku oduvek cenili, od nje su pravili parfeme. Ruzmarin se koristi u kulinarstvu a osim specifičnog mirisa ima i afrodizijačka svojstva. Kažu da se još Kleopatra kupala u magarećem mleku s ruzmarinom. 


TARTUFI

Za njih su kao stimulans znali još stari Rimljani, ali danas je dokazano da ova gljiva ima snažno afrodizijačko dejstvo. Smatra se pravim delikatesom i veoma se rado jede, i zbog ukusa i zbog njenog delovanja.