filteri close
Objavljeno: 06.08.2020. Image source: Foto: Pixabay/webentwicklerin
300x600

Stanje se i dalje postepeno popravlja.

Prema poslednjim informacijama, u poslednjih 24 časa u Srbiji je registoravano još 299 slučajeva zaraze od 10.033 testiranih. 

Preminulo je 7 osoba od posledica kovid 19.
 
Trenutno je na respiratorima 120 pacijenata.

U Beogradu je najviše zaraženih iako se epidemiološka situacija blago popravlja. 

Nije predviđeno još uvek gašenje najveće privremene kovid bolnice, beogradske Štark arene, kapaciteta 360 mesta, koja je predviđena za lečenje  obolelih sa srednjom i srednjeteškom kliničkom slikom.

Dobre vesti stižu iz Novog Pazara. Smanjuje se broj pacijanata u Regionalnom kovid centru prema rečima direktora Mirsada Đerleka.

KORONA NA BAZENIMA: Da li je bezbedno skinuti masku i zaplivati?

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra u Vranju je 100 pacijenata, od kojih je 36 pozitivnih na korona virus, saopštio je Gradski štab Vranja za vanredne situacije. Trenutno u kovid bolnicama je u ovom gradu 100 pacijenata, od kojih je 36 pozitivno na korona virus. 

U Čačku se, takođe, stanje popravlja. Od 102 pacijenta koji su u kovid odeljenjima Opšte bolnice, 7  je sa težom kliničkom slikom, a 5 je na respiratorima. Smanjuje se i broj pacijenata koji prolaze kroz prve preglede u kovid ambulanti i to sa 60 na 20 nedeljno prema rečima direktora Doma zdravlja u Čačku Aleksandra Pajovića.

"Korona će biti godinama sa nama" - Evo šta savetuje srpski naučnik sa Harvarda

Što se tiče stanja u celom svetu, od početka pandemije registrovano  je više od 19 miliona inficiranih kovidom 19.  Od toga je ukupno preminulo preko 700 hiljada ljudi. Najviše smrtnih slučajeva zabeleženo je u Americi, Brazilu, Meksiku i Velikoj Britaniji.

Izvor: RTS, B92, Medik