filteri close
Objavljeno: 07.08.2020. Image source: Foto: Pixabay/Bellahu123
300x600

Iako se broj obolelih smanjuje malo po malo, sve obavezujuće mere su i dalje na snazi.

Prema informacijama Kriznog štaba, u poslednjih 24 časa potvrđeno 276 novih slučajva kovid 19 infekcije od testiranih 9.922 uzoraka. Pet pacijanata je preminulo a 118 je na respiratorima.

Beograd i Novi Sad prednjače i dalje po broju obolelih ali se povećava i broj zaraženih u Leskovcu i Kruševcu.

Smanjenje broja obolelih se beleži u Šapcu i Valjevu.

Do sada je se prijavilo 8 privatnih laboratorija i u narednom periodu će se znati da li će i oni pristupiti sistemu testiranja na kovid 19.

Struka će pratiti dešavanja u vezi sa proizvonjom vakcine protiv korone i doneće odluku na osnovu stručnih parametara. Javnost će biti o svemu obaveštena.

JEZIVE vesti: Posle korone trećina žena neplodno, kod muškaraca JOŠ GORE?!

Darija Kisić Tepavčevič je istakla da je danas na sastanku sa Ministarstvom prosvete razmatran najbolji model organizovanja nastave u osnovim i srednjim školama. O donetoj odluci će javnost biti obaveštena tokom sledeće nedelje. Odluka će biti bazirana na rezultata relevantnih istraživanja i rukovodeći se medicinskim principima zasnovanim na dokazima.

Kako bi se olakšao početak nove školske godine, uz pomoć kompanije Mirkosoft Srbija, organizovaće se besplatna obuka za korišćenje Office 365 platforme za onlajn nastavu za predavače u osnovnim i srednjim školama, kao i u sistemu visokoškolskog obrazovanja. Obuka će trajati 10 dana.

Krajnje neobično otkriće: Sad i OVO povećava rizik od zaraze koronom?!

Prijava se vrši putem linka www.e-nastava.rs. Rok za prijavu osnovnih i srednjih škola je 12. avgust a za visokoškolske ustanove je 21. avgust 2020. godine. 

Izvor: RTS, Medik