filteri close
Objavljeno: 26.06.2021. Image source: Foto: Pixabay/Counselling
300x600

Ovo je najsočniji i najkremastiji desert koji ste ikada jeli. Iskoristite sezonu breskvi i napravite ga. Lako i brzo se pravi a ukus je nezaboravan.

Sastojci:

5 breskvi
500 ml slatke pavlake
4 jajeta
2 kašike šećera u prahu
2 vanilin šećera
1 kašika ruma
1 kašika gustina
50 gr. mlevenog badema (ili oraha)
5 kašičica džema

Priprema:

Breskve isecite na pola, odstranite košticu i oljuštite ih.

Umutite slatku pavlaku pa joj dodajte jaja, šećer u prahu, vanilin šećer, rum i gustin. Sve dobro umutite.
Breskve poređajte u vatrostalnu posudu tako da unutrašnji deo stoji ka gore. U svaku polovinu, stavite kašičicu kiselkastog džema, pospite mlevenim bademima pa prelijte kremom od pavlake i jaja koji ste prethodno pripremili.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C, oko 15 minuta. 
Pre posluživanja ostavite da se ohladi.

Umesto breskvi, možete da koristite zrele i meke kasije.

Breskve, kraljice leta: Ukusne, zdrave, osvežavaju i čuvaju zdravlje