Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Letnje zadovoljstvo-Breskve u kremu od pavlake
Ovo je najsočniji i najkremastiji desert koji ste ikada jeli. Iskoristite sezonu breskvi i napravite ga. Lako i brzo se pravi a ukus je nezaboravan.
Sastojci:
5 breskvi
500 ml slatke pavlake
4 jajeta
2 kašike šećera u prahu
2 vanilin šećera
1 kašika ruma
1 kašika gustina
50 gr. mlevenog badema (ili oraha)
5 kašičica džema
Priprema:
Breskve isecite na pola, odstranite košticu i oljuštite ih.
Umutite slatku pavlaku pa joj dodajte jaja, šećer u prahu, vanilin šećer, rum i gustin. Sve dobro umutite.
Breskve poređajte u vatrostalnu posudu tako da unutrašnji deo stoji ka gore. U svaku polovinu, stavite kašičicu kiselkastog džema, pospite mlevenim bademima pa prelijte kremom od pavlake i jaja koji ste prethodno pripremili.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C, oko 15 minuta.
Pre posluživanja ostavite da se ohladi.
Umesto breskvi, možete da koristite zrele i meke kasije.