filteri close
Objavljeno: 07.08.2023. Image source: Foto:Pexels
300x600

S obzirom da kosa za većinu žena predstavlja najjači adut i da je gusta, duga i sjajna kosa je san gotovo svake žene, na sve su spremne da dođu do takve.

Ali štetni sastojci u kozmetici, feniranje, farbanje, genetske predispozicije, stres, utiču na kvalitet kose. Zbog toga mnogo njih pribegava korišćenju keratina i takav tretman je godinama unazad izuzetno koriščen. Prirodni keratin predstavlja protein koji služi kao zaštita epitelnih ćelija koje se oštećuju putem stresa ili spoljašnjih faktora ali on se godinama troši i polako nestaje iz našeg tela. Razlog toga su različiti hemijski procesi, fizička oštećenja, stres, sunce ili slana voda.

Pre nego što se odlučite na ovaj korak, nakon što primetite da dolazi do slabljenja kose, potrebno je da se dovoljno informišete, inače ćete doći u nezgodnu poziciju i nećete znati šta da očekujete. Ali isto tako, izuzetnu pažnju morate posvetiti i negi kose nakon keratinskog tretmana.
Adekvatna kozmetika će doprineti održavanju keratinskog tretmana i vaša kosa će kroz aktivnu i pravilnu negu izgledati mnogo zdravije. Ono što morate znati jeste da treba korisitii šampon bez sulfata koji ne sadrže jake deterdžente i minerale koji mogu da unište folikulu dlake. Takođe, ovi šamponi su po sastavu blagi i ne iritiraju kožu glave. Zbog toga ćete keratin uspešno održati, jer vaša kosa neće biti izložena agresivnim supstancama.