filteri close
Objavljeno: 24.03.2021. Image source: Foto: Pixabay/adamkontor
300x600

 Dokazano je da je orgazam lakše dostižan, ukoliko je predigra bila kvalitetna

Želja za predigrom je univerzalna - istraživanje pokazuje da i muškarci i žene žele slično trajanje predigre (u proseku 18,5 minuta). Ako želite da zavedete, uzbudite i opustite svog partnera svojim seksualnim veštinama, razmotrite ove jednostavne strategije kako biste započeli.

1. Usporite
Većina nas se kreće brže nego što shvatamo kada smo uzbuđeni i / ili nervozni. Šta god da je vaša sklonost u vezi sa brzinom, smanjit brzinu na pola. Jedna od najboljih strategija kojom se osiguravate da niste brzi u svom pristupu seksu uključuje usporavanje vašeg udisaja.

Zastanite na trenutak da biste svesno udahnuli polako i duboko pre nego što pustite izduh. Verovatno ćete se osećati mirnije i prisutnije.

2. Koristite gornji deo šaka
Mnogi se žale da su njihovi partneri suviše grubi i da ne pristupaju seksu sa dovoljno senzualnosti. Vrlo je bitno da precizno opišete šta želite kada je reč o fizičkom dodiru.

Ako ovo opisuje vaše iskustvo, razmislite da predložite svom partneru da koristi gornji deo svojih šaka pri prvim dodirima. Njihov dodir će verovatno omekšati i usporiti dok doživljavaju teksturu, oblik i temperaturu vaše kože.

Da li je to ljubav ili seksualna privlačnost? Evo kako da napravite razliku

3. Koristite svoj dah
Vaš dah je jedan od najdragocenijih alata u vašem arsenalu zadovoljstva. Ližite usne i udišite topli vazduh preko kože vašeg partnera, uz pomalo otvoreno usta. 

4. Igrajte se sa lubrikantom
Lubrikanti na bazi ulja i vode mogu biti savršeni za senzualnu masažu, dizajniranu da istovremeno opusti i uzbuđuje čula. Nanesite nekoliko kapljica na dlanove ruku i lagano prolazite po telu svog partnera.

5. Postarajte se da predigra počne van spavaće sobe.
Niste seksualni prekidač, nemate ON i OFF dugme. Nije moguće uskočiti iz svakodnevne rutine u seksi raspoloženje. Zato pokušajte da sami sebi olakšate neke stvari

Pokušajte da erotizujete svoje svakodnevne interakcije:

Flertujte očima, prstima, rečima.
Pozdravite se sa entuzijazmom i toplinom, čak iako niste u najboljem raspoloženju.
Neka vaši zagrljaji traju duže od 10 sekundi.
Udelite kompliment.
Pošaljite seksi poruku ili fotografiju, koja će podsetiti vašeg partnera da ga želite.

6. Izgraditi moć odlaganja zadovoljstva.
Kao i planiranje odmora, pripremni rituali (čitanje komentara o hotelu, kupovina aranžmana, istraživanja mesta u kome ćete letovati) mogu biti i uzbudljivi i zadovoljavajući kao sam odmor.

Istraživanja sugerišu da se dopamin (hemikalija povezana sa užitkom), mnogo više luči  kada očekujete zadovoljstvo, nego kada ga doživite. Dakle, pokušajte da što više odložite zadovoljstvo seksualnog odnosa. Neki naučnici veeruju da, kada očekujemo seks, naša tela postaju bolje pripremljena za fizičko iskustvo, pa ćete možda otkriti da sprečavanje zadovoljstva čini da seks bude intenzivniji.