filteri close
Objavljeno: 07.05.2021. Image source: Pixabay/Candid_Shots
300x600

Otvaraju se kafići i restorani, manje preminulih danas

U poslednja 24 časa u Srbiji je zabeleženo još 1.277 slučajeva infekcije koronom, dok je, nažalost, preminulo još 20 osoba.

Broj pacijenata na respiratorima je trenutno 131.

U prethodna 24 sata na korona virus testirano je 13.206, a na bolničkom lečenju je 3.901.

Od početka pandemije u Srbiji je ukupno preminulo 6.519 ljudi.

Dan ranije bilo je 1.366 slučajeva infekcije koronom, dok je, nažalost, preminula još 21 osoba. Broj pacijenata na respiratorima je bio 138.

U Srbiji od danas ugostiteljski objekti mogu da rade i u zatvorenom, odlučeno je na poslednjoj sednici Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa. Kafići i restorani mogu da rade do 22 časa.

Ugostiteljski objekti u zatvorenom mogu da rade, kako je odlučeno na Kriznom štabu, uz dva uslova. Prvi uslov je da u zatvorenom mogu da rade sa 50 odsto kapaciteta, a drugi je da neće biti muzike.

"Imali smo kratku ali vrlo korisnu sednicu. Svesni smo realne situacije. Imali smo divnih 5-6 dana odmora i praznika. Moramo biti svesni da se nisu sve mere koristile ozbiljnim primenama. Bilo je mnogo opuštanja i zato je zdravstveni sistem spreman da narednih dana očekuje pojavu pozitivnih, ali ne kao i u sretenjskim praznicima", izjavio je juče nakon sednice Kriznog štaba epidemiolog Branislav Tiodorović.

Nakon završene sednice Branislav Tidorović se osvrnuo i na pitanje noćnih klubova i tom prilikom istakao da je to "teško pitanje".

"Sačekaćemo malo, moraćemo da procenimo. Ako imamo ispod 100 novopotvrđenih slučajeva i 60 do 70 odsto kolektivnog imuniteta možemo da pustimo, što da ne, i klubove i da sve normalno funkcioniše", istakao je naš epidemiolog.