filteri close
Objavljeno: 24.03.2022. Image source: Foto:Pixabay/RitaE
300x600

Povrće je sve, osim dosadno, kada uspete da ga ispečete kako treba. Sa hrskavim, zlatnim ivicama i karamelizovanom slasnošću, poboljšaće ukus svakog jela i biće im savršeni prilog.

Ali koliko dugo treba peći/grilovati povrće? 

 Svako povrće je posebno i postoji tačna satnica koliko ih treba termički obrađivati, kako bi bilo savršenog ukusa.

 Prvo što treba da uradite je da zagrejete rerun na 400 stepeni

Isecite povrće na debljinu od 4cm

Stavite povrće na tepsiju, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje i postite ga maslinovim uljem i začinite po ukusu.

 Za pečurke, bundevu i špargle trebaće 10 do 15 minuta da se ispeku. 

 Za prokelj i paradajz 15 do 20 minuta.

 Za papriku, luk, šargarepu i plavi patlidzan 20 – 25 minuta.

 Za karfiol, brokoli, slatki krompir (batat), krompir 25-30 minuta.

 I na kraju, ukoliko želite da pečete cveklu u rerni, za njenu termičku obradu, biće vam potrebno 40 minuta.