Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Niste sigurni koliko dugo treba da kuvate povrće, a da bude i zdravo? Evo nekoliko preporuka...
Povrće je sve, osim dosadno, kada uspete da ga ispečete kako treba. Sa hrskavim, zlatnim ivicama i karamelizovanom slasnošću, poboljšaće ukus svakog jela i biće im savršeni prilog.
Ali koliko dugo treba peći/grilovati povrće?
Svako povrće je posebno i postoji tačna satnica koliko ih treba termički obrađivati, kako bi bilo savršenog ukusa.
Prvo što treba da uradite je da zagrejete rerun na 400 stepeni
Isecite povrće na debljinu od 4cm
Stavite povrće na tepsiju, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje i postite ga maslinovim uljem i začinite po ukusu.
Za pečurke, bundevu i špargle trebaće 10 do 15 minuta da se ispeku.
Za prokelj i paradajz 15 do 20 minuta.
Za papriku, luk, šargarepu i plavi patlidzan 20 – 25 minuta.
Za karfiol, brokoli, slatki krompir (batat), krompir 25-30 minuta.
I na kraju, ukoliko želite da pečete cveklu u rerni, za njenu termičku obradu, biće vam potrebno 40 minuta.