filteri close
Objavljeno: 08.04.2024. Image source: Pixabay/cattalin
300x600

Uživajte u ovom ukusnom i zdravom obroku!

Sastojci:

  • 200g pirinčanih nudli
  • 2 pileća fileta, narezana na tanke trake
  • 2 šargarepe, narezane na tanke trake
  • 1 crvena paprika, narezana na trakice
  • 1 šaka graška (može biti smrznut)
  • 3 čena belog luka, sitno naseckanog
  • 2 kašičice soja sosa
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašičica svežeg soka od limete
  • 2 kašičice ulja
  • So i biber po ukusu
  • Svež peršun ili korijander za posipanje (opciono)

Uputsvo:

  1. U velikom loncu, skuvajte pirinčane nudle prema uputstvu na pakiranju. Kada su kuvane, ocedite ih i isperite hladnom vodom. Stavite ih sa strane.
  2. Zagejte jednu kašičicu ulja u velikom tiganju ili woku na srednje jakoj vatri. Dodajte pileće trake i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđe i kuvane. Sklonite piletinu iz tiganja i stavite je sa strane.
  3. U istom tiganju dodajte preostalu kašičicu  ulja. Dodajte sitno seckani beli luk i pržite ga oko 30 sekundi ili dok ne zamiriše.
  4. Dodajte šargarepu, papriku i grašak u tiganj. Pržite povrće oko 5-7 minuta ili dok ne postane mekano, ali još uvijek hrskavo.
  5. U maloj činiji, pomešajte soja sos, med i sveži sok od limete. Dodajte ovu smesu u tiganj sa povrćem i promešajte da se sve sastojci sjedine.
  6. Vratite piletinu u tiganj, dodajte kuvane pirinčane nudle i dobro promešajte sve sastojke kako bi se ravnomerno zagrejali i prelili soja sosom.
  7. Kuvati još 2-3 minute, dodati so i biber.
  8. Poslužite pirinčane nudle sa povrćem i piletinom odmah, posipane svežim peršunom ili korijanderom ako želite.


Recept za sočnu piletinu s narom, traži malo truda, ali i te kako vredi