filteri close
Objavljeno: 24.03.2021. Image source: Pixabay/aedrozda
300x600

Kuvar podelio tajnu i oduševio sve, ne može se odoleti ovakvoj kajgani!

Kendži Lopez-Alt, američki kuvar, podelio je na internetu recept od samo tri koraka za savršenu kajganu.

Jedan sastojak koji menja celu priču je, otkriva, skrob. Samo mala količina skroba sprečiće da se jaja osuše i ostanu tvrda. Štaviše, biće mekana i sočna.

Brza a zdrava: Salata od prokelja i leblebija sa feta sirom

Potrebno vam je od sastojaka:

Četiri kašike ohlađenog maslaca
4 jaja
Prstohvat soli
2 kašičice skroba - može biti kukuruzni, krompirov ili od tapioke.

Ideja za večeru: Preukusna salata sa ćuretinom i krem sirom

Kada je u pitanju priprema, Kendži preporučuje da umutite skrob sa jednom i po kašičicom vode da biste razbili grudvice.

Zatim dodajte pola količine maslaca, jaja i so i sve mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Zagrejte jednu kašiku vode u tiganju na srednjoj do jakoj vatri, dodajte dve kašikee maslaca i čekajte da se napravi penica, što je otprilike 10 sekundi.

Kajgana sa povrćem za posle treninga

Dodajte smesu sa jajima i špatulom okrećite i mrvite jaja otprilike dva minuta.

Poslužite odmah dok je toplo.