filteri close
Objavljeno: 19.02.2021. Image source: Pixabay/Parentingupstream
300x600

Dr Tiodorović rekao šta ga posebno brine

U Srbiji je u proteka 24 časa zabeleženo još 2.632  slučajeva zaraze korona virusom. Nažalost, broj preminulih je 14.  

Na respiratorima se nalazi 152 osobe. 

U poslednja 24 sata je testirano 13.518 ljudi. 

Od početka epidemije u Srbiji ukupno je preminulo 4.306 osoba.

Konačno imamo jaku šansu protiv kovida 19 – vakcinu, koja je donela mnogo pozitivnih stvari i nadu u povratak starih životnih navika, rekao je dr Branislav Tiodorović.

Gotovo milion ljudi se vakcinisalo u Srbiji. Ipak, vakcinacija je neminovno donela i mnogo dilema, strahova i nedoumica od negativnih posledica koje vakcina može da izazove, do toga ko sme, ili da li sme da je primi. To se naročito odnosi na pacijente koji

su oboleli od malignih, retkih ili autoimunih bolesti. Iz tog razloga Forum Pacijenata Srbije organizuje drugi web konferenciju, na kojoj će pacijenti i ovog puta moći da čuju savete lekara i postave pitanja.

Prof. dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba na Web konferenciji „TU SU“ upozorio je da nas očekuje povećanje broja obolelih od kovid-19 infekcije, pa samim tim i nepovoljna epidemiološka situacija.

"Situacija je ozbiljna, ali moramo da sačekamo šta će se desiti sledeće nedelje. Tada ćemo i imati sliku šta se dešavalo proteklog vikenda na skijalištima tokom prazničnih dana. Takođe, uočeno je oboljevanje i kod mlađe populacije i to me malo plaši. Tu, međutim, ne mislim samo na srednjoškolce, već i na starije osnovce. Mlađi su dobrim delom pošteđeni, ali imamo i među malom decom obolele od korona virusa - napomenuo je prof. dr Tiodorović, dodajući da treba nastaviti sa vakcinacijom, koja predstavlja jedinu zaštitu.