filteri close
Objavljeno: 14.04.2023. Image source: Foto: Pixabay/congerdesign
300x600

Ako još uvek nemate ideju za posni ručak, evo sjajne ideje.

Sastojci:

1 kg oslića, 1 limun, lorber, biber u zrnu, 2 glavice crnog luka, 1 kiseli krastavac, 1 šargarepa iz turšije, desetak maslinki, so, biber, začin od sušenog povrća, peršunov list.

Pripreme:

U 1 litru osoljene vode kratko obarite ribu sa nekoliko kriški limuna,lorberovim listom, nekoliko zrna bibera i jednom, na kolutove isečenom,glavicom crnog luka.Obarenu ribu očistite od kožice i kostiju, isitniti u dubljoj činiji i pomešati sa sitno seckanim crnim lukom, sitno seckanim krastavcem i seckanom šargarepom iz turšije, maslinkama.Posoliti,pobiberiti i dodati začin od povrća prema ukusu.Na kraju dodati ulje i sve dobro promešati.Ukrasiti peršunovim listom i preostalim maslinkama.Ovako spremljena oslić salata može se služiti i kao hladno predjelo.

Nauka podseća: riba u ishrani smanjuje rizik od demencije