filteri close
Objavljeno: 31.03.2020. Image source: Pixabay/Pexels
300x600

Mere postaju sve strožije, ali uvode se i one za olakšavanje ljudima

Beogradsko preduzeće "Gradske pijace" najavilo je najavilo da će na svom sajtu na internetu objaviti kontakte pijačnih trgovaca i proizvođača koji će građanima kući dostavljati poljoprivredne proizvode.

Tako će zakupci tezgi na pijacama koje su zatvorene zbog pandemije, stanovnicima Beograda donositi na prag voće, povrće, mlečne proizvode.

Najteži dan do sada. Čak 7 preminulih!

Time će se pomoći i poljoprivrednim proizvođačima, i građanima koji sada ne mogu da kupuju na pijacama.

Spisak zakupaca sa beogradskih pijaca koji će stanovnike Beograda snabdevati poljoprivrednim proizvodima: voćem, povrćem i mlečnim proizvodima, biće objavljen na internet prezentaciji preduzeća JKP "Gradske pijace", Fejsbuk i Instagram stranici.

Ko se trenutno nalazi na Sajmu i ŠTA DA RADITE ako i vi imate blage simptome?

Vlada Republike Srbije donela je mere za sprečavanje širenja virusa COVID-19, a uz odluku da se produže mere samoizolacije i policijski čas vikendom zatvorene su i pijace.

"Kako se Srbija nalazi u jeku borbe sa zaraznom bolešću izazvanom virusom COVID-19, preporučeno je da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zatvore do daljeg", stoji u saopštenju Vlade Srbije posle sednice na kojoj su pooštrene mere socijalnog distanciranja.

2 vrste ljudi prave probleme tokom epidemije, a brzina zaraze zavisi SAMO OD NAS!

Pijace u Srbiji do sada su ionako radile skraćeno, tj. samo tri poslednja dana u nedelji.