Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Piletina sa povrćem, kikirikijem i soja sosom
Odličan predlog za vikend ručak.
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 600 g pliećeg belog mesa
– 1 jaja
– 2 kašike gustina
– 4 kašike soja sosa
– 1 veza zelenih grančica celera
– 1 mladi luk
– 2 crvene paprike
– 2 zelene paprike
– 2 kašike belog vina
– 1 kašika vinskog sirćeta
– 2 kašike šećera
– 1/2 kašičice đumbira
– 1 kašičica šoljica prženog kikirikija
– ulje
Priprema:
Meso iseći na manje komade, osušiti ubrusom.
Jaje umutiti, preliti preko mesa, posuti jednom kašikom gustina, pa dodati dve kašike soja sosa i sve dobro pomešati. Ostaviti da odstoji bar pola sata. Iseckajte celer, luk i paprike. U čaši pomešati jedan decilitar hladne vode, kašiku gustina, dve kašike soja sosa, vino, sirće i šećer. Zagrejati ulje u većem tiganju, pa na njemu propržiti meso. Kad dobije lepu boju, izvaditi ga na salvetu. U istom tiganju kratko ispržiti povrće, đumbir i beli luk, vratiti meso i preliti tečnošću iz čaše i kratko prokuvati. Dodati kikiriki neposredno pred služenje. Poslužiti uz kuvani pirinač.
Prijatno!