filteri close
Objavljeno: 24.03.2023. Image source: Foto:Pexels
300x600

Odličan predlog za vikend ručak.

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 600 g pliećeg belog mesa

– 1  jaja

– 2 kašike gustina

– 4 kašike soja sosa

– 1 veza zelenih grančica celera

– 1 mladi luk

– 2 crvene paprike

– 2 zelene paprike

– 2 kašike belog vina

– 1 kašika vinskog sirćeta

– 2 kašike šećera

– 1/2 kašičice đumbira

– 1 kašičica šoljica prženog kikirikija

– ulje

Priprema:

Meso iseći na manje komade, osušiti ubrusom.

Jaje umutiti, preliti preko mesa, posuti jednom kašikom gustina, pa dodati dve kašike soja sosa i sve dobro pomešati. Ostaviti da odstoji bar pola sata. Iseckajte celer, luk i paprike. U čaši pomešati jedan decilitar hladne vode, kašiku gustina, dve kašike soja sosa, vino, sirće i šećer. Zagrejati ulje u većem tiganju, pa na njemu propržiti meso. Kad dobije lepu boju, izvaditi ga na salvetu. U istom tiganju kratko ispržiti povrće, đumbir i beli luk, vratiti meso i preliti tečnošću iz čaše i kratko prokuvati. Dodati kikiriki neposredno pred služenje. Poslužiti uz kuvani pirinač.

Prijatno!

Lazanje sa brokolijem