filteri close
Objavljeno: 24.02.2024. Image source: Pixabay/Keltra89
300x600

Deluje komplikovano, ali uz ove korake poširanje jaja ne može biti lakše

Ne samo da jaja koja su pripremljena na ovaj način, možete jesti za doručak sa malo soli i bibera, ili na parčetu tosta koji je premazan puterom, možete ih jesti sa Francuskom salatom i na taj način sebi prirediti poseban jutarnji visokokalorični ugođaj. Ako želite potpuno dijetalni varijantu doručka, poširana jaja možete jesti sa grilovanim zelenim povrćem. Ovo je ukusna, a niskokalorična varijanta.

Za ovakav način prirpeme će vam biti potrebna duboka šerpa, u koju ćete sipati vodu i staviti na umerenu vatru, kako bi voda počela da struji. U vodu možete dodati kašičicu sirćeta, koje će sprečiti odvajanje žumanceta od belanceta. Zatim kašikom promešajte vodu, tako da se u sredini napravi vrtlog. Razbijte jaje i sipajte ga direktno u vrtlog. Kašikom sprečite belance da se odvoji od žumanceta, ali vodite računa da se jaje ne rasturi. Nakon nekoliko minuta, kada vidite da se belance dovoljno skuvalo, izvadite jaje iz vode i servirajte ukusan obrok.

NAPOMENA: Vodu u kojoj ćete poširati jaje ni slučajno ne solite. Jaje posolite tek nakon što ga izvadite iz vode.

PRIJATNO! 

Avokado i jaja? Ljudi prosto lude za ovom kombinacijom - šta kažu stručnjaci